klik sini pun boleh..:-)

January 14, 2016

Gile magic ni!!!


video
Assalamualaikum..lama dah bersawang..setahun lpas tggal terus..dah,tak update apa apa dah..rugi pula..la ni nak update semula..sebab nak share lah benda magic ni..mmng superb best weh.........kite tak tipu taw...

Semudah 1 dan 2 boleh dapat kulit yg segar ceria dafi pagi sampai petang..sangat recomended tawww..

Kite ni guru pj taw..selalu berpeluh,tapi tau x..berpeluh lagi comel..hahahaha..sebab magic kite ni tak buat pun muka kite ni bertompok tompok..serius mmng comel..xcaya ke..???kite tunjuk yeeee...

Sekolah kite ye...no apps camera..ni mmng tepon pnya kamera jah...πŸ˜‰πŸ˜‰

Balik sekolah bekejar pulak ke rumah ambil anak bwa gi klinik,tak dan touch up touch up kite ni..style touch up pagi sampai petang tulah mukanya..tapi still mabeles i tgk..hua hua hua...alhmdulillah..magic best..

Apa pun...benda best mudah dan ringkas tak nak pakai sengsorang...kena share dengan semua..jom..cantik luar cntik dalam bersama saya... #muahcikeddd #magicpreetydara #magiccollogenkiss

Oklah out sulu..terima kasih membaca..nak cantik lyar dan dalam seperti saya..follow,sy dekat dekat tawww...
W/a kite 0193021788..kite sudi bantu selesaikan masalah anda..sebab sebelum anda,sy lebih bermasalah dan berjaya mengatasinya..alhmdulillah...😘😘😘😘😘😘

October 30, 2014

Atas pagar??

Assalamualaikum..alhamdulillah..yang atas pagar ari tu dah terjawab sekarang..allahu akbar...rasa terharu..syukur tak terhingga...syukur atas,anugerah yang tak terhingga..subhanallah...

Apa yang diharapkan..semoga allah lindungi dan rahmati kami sekeluarga sentiasa..amin ya,rabbal a'lamin...😊😊

Setakat ni xde rasa apa apa kecuali rasa sebelum nak period tu je..sekarang xde dah..moga berterusan sehingga akhirnya....

Amin ya rabbal a'lamin...

October 28, 2014

Atas pagar...

Salam sema..hai..
Mood,ats pagar kembali.. sebab isu ats,pagar tak,diselesaikan lagi..dibiarkan sepi..hihihi..xmengapa..ada rezeki tai kemana kan...

Scroll up gambar di atas..baik..upt sehari sebelum due..ada faint line..tpi tsk mampu dilihat dengsn biji kamera..xberapa canggih kameranya...tpi di mata sy dan suami,masih blh nmpak..wakrna pink yg fai.nt..sehari sebelum due period,24/10/2014...

28/10/2014
Hari ni  dah hari ketiga period delay...dalam hati sentiasa mendoakan kemudahan dalam urusan..andai mengandung...moga lapangkan segala urusan,dan diberikan kesihatan pada anak,ibu juga kekuatan dan trnaga buat anak ibu...amn ya,rabb...moga apa yg dilihat jadi kenyataan..luas,rezeki tuk punya bqby kecil...amin...

24/10/2014 adalah due,date bagi baby yang gugur mei 2014 hari tu..allah bg berita,dan kurniakan pengganti...Allah ambil,dan sekarang allah dah gantikan yang baru pda tarikh baby sepatt keluar..rasa syukur tangis,dan gembira...

Tggu seminggu delay..insha allah..next week kite buat ujian..

Doakan sy dan,baby ye..😍😍

ALHAMDULILLAH..TERIMA KASIH...WASSALAM...

October 21, 2014

oh noo...

assalamualaikum...

terasa lama sangat biarkan blog ni bersawang begitu sahaja..

banyak perkara nak kongsi..tapi satu pun tak masuk dan sempat tuk menaip..jari jemariku tak mahu menari..hahahaah

oklah..actually, slepas peristiwa keguguran tu..banyak yang berlaku..berbagai percubaan TTC dijalanka..hahahaa

kesaahhhhh..aku masih lai duk jauh ngan suami aku..time period, time subur tak kena pada hari..maknanya takjatuh pada hari cuti..sebaliknya hari kerja..adajuga yang elok dah jatuh hari cuti..tup tup suamiku tak boleh pulang..keje tertangguh perlu diselesaikan..hahaha..gelak saje yang mampu...

kesahnya,,lepas raya baru ni suami dah berpindah..dari pekan sekarang ke jerantut pula..tau tak kat mana?? kat pahang..saya pula kena pindah duk kl....jauh tak..dulu elok elok duduk ngajar kat lipis..tiba tiba dapat arahan, keluar kau dari pahang..pergilah kau ke selangor pula...hmm,,,menangislah wei...suamiku baru buat permohonan pindah ke jerantut...waktu tu pula mengandung...xstabill jiwa .. dan bermulalah episod itu..apa pun..pada ku tabahkanlah...sebab Allah uji tu memang betul aku mmpu tempuhi..maka diamkan dri dan senyumlah kembali...

 bulan 6,7,8 dan 9 berakhir begitu sahaja...4 bulan berlalu..dalam pada tu macam macam i buat taw..hahaha..cik suami juga cakap..sabar..bila tibamasanya..insha alah..akan ada ruang itu..hihi..betulla tu..dia kta xnak aku berharap..sebab bila duk jauh ni..timing tu akan lari..ha betullah dia kta..aku pun tak nafikan..kita rancang tarikh tarikh sekian abang kena ada..tapi bila tiba..opps..abg kena keje..yang sedih siapa??? sah sahlah aku kan...hahaahah..gelak lagi..gelak tanda..sedang menenenangkan diri..istighfarrrrr...

xmengapalah...itu rezeki allah jgn persoalkan..nnti kite cerita lagi ok..don't worry.kite sambung lain kali..cerita how saya ttc..hahaahah..dan sekarang tempoh 2ww...

doakan kite ye..

bubyeee.:-)

August 9, 2014

Rinduuu...

Assalamualaikum...
Rindu itu fitrah..tajuk kita,hri ini ialah R.I.N.D.U...

Kawan kawan pernah rindu x...almost semua orang rasa rindukn..tak kisahla pada sesiapa pun..nama pun makhluk,pastirindu itu tak boleh lari dri kita...

Macam sm..ini tahun ketiga dah sm berjauhan dengan suami..berpisah kerana kerjaya...kadang kadang terpikir,kenapa perlu ada perpisahan ye..??

Jawapannya sebab kita ada Dia...DIA yang merancang perjalnan hidup kita..suka duka kita semuanya dalam pengetahuan Dia..Allahuakbar...

Kenapa harus aku diuji..?
Jawapannya itulah tanda kasih sayang dia buat kita..tak diuji hambaNya maka berhati hatilah..tqkut kita,terus jauh dari Dia..
Bila diuji,pasti mulut kita tak henti menyebut dan berdoa kepadaNya..kerana kita sedar,ujian itu sriNya..dan kepadaNya jualah bantuan dan pertolongn diperlukan...

Sebesar mana pun ujian yang kita hadapi,yakin dan ingatlah bahawa kita tidak sendri...setiap apa yg diuji,Allah bersama sama kita..istghfar,muhasabah...ujian atau musibah ini mungkin dari dosa dosa ku..yang aku sedar atau tidak ketika melakukannya...

Allah tidak akan biarkn hambaNya yang diuji itu sendiri...ketika kita lemah,menangis,kesedihan..Allah menyeru hamba hambaNya yg berda disekeliling kita untuk hiburkan kita...Allah,besar nikmatmu...maka,janganlah terus bersedih,akan tetapi bersyukurlah dengan nikmat yang sedikit...Allah mempunyai ramai hamba yang mencintainya untuk menyintai kita..maka teruslah bersabar,berdoa dan rapat dengannya...

Ujian itu tanda rindu Allah pada hamBaNya...sahutlah rindu itu saudara saudaraku...moga,kita sentiasa dalam redha Nya...amin ya rabbal alamin...


Posted via Blogaway

July 24, 2014

Turn to 2 years....

Assalamualaikum...alhamdulillah...dh 2 tahun umur bdak kecik ni...cerdik mukutnya bt ummi rindu dan geram selalu....love u syg...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...